Wednesday, August 21, 2013

Last Minit Interview

Baru aku tahu,sesi interview bukan senang kalau tiada persediaan,persiapan keyakian,tiada pengalaman
tiada apa-apa.langsung.Gambar dalam resume pun aku tak sempat tampal,banyak benda aku ter 'miss' Gara gara last minit comfirmation.dari aku untuk company tu.Lagi - lagi bukan tempat aku,jenuh cari jalan tengok map bagai almost half day nak cari ruang yang selesa.Survive satu satu jalan yang bingit ramai orang beri aku tekanan.Hon kereta moto kiri kanan pun aku dah pening macam mana aku nak survive life dekat situ.Sibuk betul.Tapi banyak benda aku gain by surrounding there.Aku tahu kenapa ini dan kenapa itu.


Jadi selepas semua aku belajar.Walau banyak komplikasi kekalutan yang tak pernah ada dalam list kotak fikiran,aku teruskan.Susah penat aku korbankan,lecah jalan aku elak,gentar hati aku lawan.tapi puas hati dengan keutuhan keyakinan on peak time.Apa yang penting pengalaman ini adalah sangat bernilai untuk aku tekapkan dalam memori ini.Aku anggap ini semua pengalaman yang tak akan berulang.

Temuduga ini bukan aku yang rancang,tapi Allah dah tetapkan 
Walau sesat,Allah tetap akan tunjuk jalan.
Yakin itu perlu.

p/s : Pesan aku untuk semua,sebelum pergi interview persiapan data+keyakinan sangat-sangat perlu. Jangan jadi macam aku yang semua kerja jadi last minit.tapi kadang kadang last minit ni ada untuk jugak untung.hihi.Kalau ada experience boleh lah share.

Sekian,salam.
#prayforegypt

7 comments:

Sam Banjamin said...

so paling tidak pun dpt lalui pengalaman berintiview kan... ape pun tahniah dan all the best.. selamat menempuh alam mencari kerja...

.FH. said...

Sam : Itulah first time first experinece .Thank you. doa doakan ya boleh capai achive target soon :D

Lelaki said...

aku fobia dgn intiview2 ni.

Anonymous said...

Huuuu. Aku tak sempat nak ucap selamat berjaya kat kau. Keh keh keh.

Apa3 pun harap kau dengar good news nanti. :D

~reenapple~

.FH. said...

Lelaki : Aku rasa mungkin tukang interview tu semua hot hot kot.tu yang fobia .haha

Anonymous : Eh baru ingat secret admire tadi hahahha.Anyway thanks weh.

Liza Razak said...

good luck sis ! semoga berjaya :)

.FH. said...

Liza Razak : Thanks Sis :D