Saturday, October 5, 2013

Sibuk

Rasanya dah lama aku tinggal dan banyak sangat aku ketinggalan .Bersosial di alam maya .Cuma satu perkataan aku "sibuk" untuk akhir - akhir sem yang banyak dugaan . Untuk kali ini saat - saat sibuk itu memang betul betul aku rasa.Ia memenatkan seriously penat .Sampai kan banyak benda harus aku korbankan.Lagi lagi masa tidur ,kelas.Skip macam lompat tali skipping tak berhenti .Final year project benar benar beri tekanan .Setiap satu proses penukaran untuk kepuasan,banyak sangat dugaan.Tapi aku terima ini sebab ini 'biasa' untuk student.Aku 'student' aku rasa,orang lain pun pernah bergelar "student" sudah tentu pernah rasa.Bayangkan ! Masa pula tak henti henti kejar dari belakang hingga hari pembentangan .Selepas semua aku bebas,aku lepas.beban beban selama ini hilang.Alhamdullilah everything going well. Bersyukur semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan .Jadi sekarang banyak lagi kerja yang like a " stack of paper " .Bertimbun! Sampai ke hari final.Like seriously,kerja hari hari akan ada .Tak pernah miss. Belum tambah dengan masalah emosi peribadi mentaliti yang virtual .Kalau luaran ada masalah terang terang dalaman lagi masalah . Tapi gagahkan untuk tidak bertindak ikut perasaan. Ikut logik akal . Tak semestinya surrounding,thining kita sama macam orang lain .

Cuba adapt dengan orang.
Dua minggu lagi untuk persiapan .Doakan final aku untuk yang akhir ini .
Sudah tentu yang baik baik aku harapkan.   
Yang pasti rindu kawan kawan alam maya. 
Sekian,salam

6 comments:

syafiqakarim said...

aku yang masih pertengahan sem
pun dash tercungap mengaharapakan bantuan Tuhan.


moga kau baik baik.dikurnia badan yg
sihat dan ketabahan dalam berjuang masa depan.


Dyana Adhani said...

weeeee~~~aku faham perasaan ko sbb aku pun budak final year...
mana research, practical report, activities hakiki dan sampingan lagi..hahaha
but itu yg best tu kan..
cumanya dalam berkejar2an dengan masa,jgan lupa kesihatan n org yang tesayang...:)

FH said...

fiqakarim : kan ? kau pun dah rasa kn ? itulah semoga kita sama sama tabah berjuang ke depan :)

dyanaadhani: haha memang banyak nak kena buat la bila dah jadi final year student ni.best tu pasti kalau hasil puas hati and superb. Alhamdullilah kesihatan masih terjaga walaupun tidur terpaksa tangguh haha.

iKhRam said...

itu senario normal..
tak mengapa, bersusah dulu.. nnt bila dah berjaya dgn apa yg digenggam.. pengorbanan hari ini dah mcm kenangan terindah..

selamat berjaya
dalam apa2 yang kita buat.. kita mesti bersungguh-sungguh.

reenapple said...

Good luck. :D

FH said...

ikhram : normal sangat kan untuk student .Cikgu mesti lagi banyak experience kan. insyaallah akan teruskan usaha :)

reenapple : thank you :)