Tuesday, March 12, 2013

Puas,hati hati.

Rasa tak puas sangat
kadang kadang jealous
dengan someone yang boleh nangis,
puas sepuas puasnya
kepuasan sekarang sukar nak cari
lagi lagi bila asyik main dengan hati
selagi tak puas hati selagi tu tak senang duduk berdiri
tapi ternyata manusia tak pernah puas dengan kelebihan sendiri
kalau benar benar puas,
tiada nya manusia yang asyik nak bangga separuh mati
menipu sesuka hati , pusing cerita yang memakan diri
mungkin ada something wrong inside.
then I don't care. maybe, that's the way she/he treats.
manusia ni kadang-kadang dalam dilema , berkelakuan pun separa sedar
jadi tak kisah kalau salah silap tak nampak in real , just in virtual
Kalau faham secara virtual lagi senang nak point out . am i right ?
If i'm wrong,correct me please.
Sometime bila ular dah mengaum satu kawasan ,kucing helang datang pun habis di belit
Hanya sekadar pesanan " Mohon Hati - Hati " wahai teman sekalian.

Kalau dah rasa hebat boleh lompat gapai bintang cubalah .cuba.cuba.
Sekarang ,aku pun sedang mencari kepuasan 
mencari kepuasan di luar,di taman,di tepi pantai 
tetapi tanpa sedar
ada yang kehilangan di dalam,
bukan lagi di luar
and I call it as a problem
Human never break up with a PROBLEM
nak mintak clash pun susah dengan PROBLEM ni
Sekian,salam

3 comments:

yanaLiana said...

The heart and problem can't clash coz they know each other better. I guest.

Anonymous said...

Hati yang disinonimkan dengan masalah.
Hanya pemikiran yang benar dapat menyelesaikannya.

-mickey-

.FH. said...

yana : better we search a solution to get out from this problem before it getting worst.

Mickey: secara pemikiran sahaja tak boleh selesaikan tetapi kena lakukan untuk selesaikan MASALAH :D