Monday, April 22, 2013

Final Mood

Salam semua,nampaknya makin hari makin sibuk menunaikan kerjaya sebagai seorang student .Macam biasa akhir akhir semester mostly busy dengan final yes final say loudly FINAL and it is a bit shock for me because i am not ready yet after finished my future "project".I just can say i just ready 1 over 10 % ,i don't know why this semester is really tough and never wake up or realize for every mistake.Yes ,sometime people can influence by their surrounding but if they have their determination of course they can change.Somehow,bukan nak cakap pasal others human.but it is totally point out to me.Life ni kadang kadang macam variable perlu ada dollar($) sign at first baru boleh execute but it still not complete without start and end syntax.Tak pun variable tu perlu assign to values baru ada semangat kot.Kalau apa yang kita buat tu ada value mungkin lagi worth dan lagi semangat nak chase till the end.Means the values become worth when we work harder than others.Then,result pun pasti lagi gempak.Yang penting usaha lebih dapat lebih.Doa,Tawakal :D .Tawakal tu aku selalu buat.
Frankly speaking,i am not confident with myself to be more discipline than others.I don't know why I should be like this! I'm just waste my time by watching movie, singing,sleeping, talking, chatting and it really didn't make any sense.See,the attributes must change first ,that's why I think maybe I have to put the dollar symbol as a first character to start my daily life.Manataw,can support me to learn PHP in advance way,Maybe! Just a hope.Nak success bukan senang kalau boleh export and import segala notes dalam slide dengan sekali click  !Haishhh.Insyaallah boleh buat,yang penting confident.Just say yes for our ability :D
Untuk saat saat akhir macam ni perlu baca kena masuk terus,baca terus masuk.Main point adalah FOKUS! Tapi process untuk retrieve and get data then post balik dalam "answer sheet" tu merunsingkan kepala.Kalau ingat okay,kalau tak parah nak fikir fikir dan ingat mengingat . Sekian sahaja untuk kali ini.Rasa terlalu formal dan terlebih technology pulak bahasa.Tak faham just abaikan.
Counting days,time,minute and second to get free from final :D
By the way,Wish me luck for final.
Pray for me to get ready in the future.
Sekian,salam.

6 comments:

yanaLiana said...

Insyallah. Giatkan usaha.

.FH. said...

Baik .akan diusahakan.

LelakiSemalam said...

ada rezeki x kemana ...

.FH. said...

LelakiSemalam " Insyaallah kalau ada rezeki Amin :D

Ninaaa said...

usaha sekeras-keras mungkin!

.FH. said...

Nina: Doakan :D