Monday, October 22, 2012

Journey

Entah kenapa idea nak menulis sekarang dah tak ada.fifty-fifty.
dah type then type lagi  lepas tu ada error susah nak debug and compile dalam otak kepala ini
terpaksa aku untuk press button backspace berkali kali.
So,program aku memang tak pernah nak complete lah.Haha.bajet macam buat programming.padahal zero gila.Ahhhhhh.Abaikan.
[Back to topic]
Alhamdullilah dah sampai rumah.perasaan seronok itu perkara biasa setiap kali aku sampai di stesen bus di Butterworth.Hanya menunggu untuk jejak ke tapak teratak rumah.Alangkah bahagia bila dihidangkan lagi dengan makanan-makanan yang marvellous so I have to say no untuk diet kali ini.
Walau apa pun,untuk pertama kalinya perjalanan pulang sangat lah tragis macam-macam peristiwa ,dugaan dan cabaran .Ini adalah kali pertama.
Perkara biasa bila berada di tempat baru semua benda nak cuba nak rasa tetapi untuk kali ini aku terpaksa mencuba.try and error.banyak sangat error .rasa macam down.Ralat.Bukan aku seorang tetapi semua.
Jadi bila dah jejak kaki di rumah perasaan itu sedikit demi sedikit hilang .lega.happy ? yes of course :D
tapi..
Perkara yang merunsingkan buat masa sekarang adalah bila aku terpaksa mengorbankan masa cuti cuti yang heaven untuk aku mencapai kegembiraan yang maksima di rumah dengan menyiapkan design , lab exercise , assignments ,dialogues, dan mostly preparation untuk ke hujung semester ini.
Aku dah tak boleh guna C plus plus ,tapi kena guna Java untuk lebih senang atau lebih cepat aku pick up .
tak perlu lagi ada blur blur dalam otak kepala ini.
Aku tak boleh nak guna cara lama atau cara biasa yang selalu .aku perlu switch case kan untuk lebih short,simple dan lebih effective.
Tapi aku tak punya cara yang fix atau constant.Variable dalam diri ini boleh berubah ikut mood.
Sekali aku dapat mood itu ,aku akan teruskan secara constant untuk waktu itu sahaja.Very limited.
"If you are not understand Else please ignore this entry "
Banyak kerja yang bertimbun  akhir-akhir ni.Haishhh mohon terus lawan.
Untuk waktu sekarang aku perlukan masa untuk kerahkan idea-idea untuk menjadi lebih kreatif
memerlukan masa yang lama untuk keberhasilan yang superb.Insyaallah.
Sekian,
Salam.

10 comments:

Anonymous said...

bagus junior SNG ahakz !

.FH. said...

anonymous : erk okay no comment haha

Anonymous said...

saya suka tengok blog awak.. teruskan usaha yea. =)

Felly Sophia said...

Walaupun kerja bertimbun menggunung, terpaksa juga kau selesaikan.

.FH. said...

fel tahu tak pe.nak tak nak kena siap kan jugak .

ஜ miss klanika ஜ said...

ya dan apdet entri sebelom pulang ke kampung jugak ni yeahhh

SaddLone said...

selalu doakan yg terbaik buat kau :) selamat makan lembu kawan !

.FH. said...

miss klanika:hihihihi sempat jugak selagi ada idea ngehehe.

saddlone:lembu terasa pelik pulak wahaha daging la weh .selamat korban lembu jugak yeah.

Haikal Blank said...

aku juga penuh kerja untuk cuti ini. banyak pulak group projek yang tertangguh. masak...masak....

.FH. said...

haikal :tahu xpe blank otak kepala ni.xtahu nak start dr mana huhu