Tuesday, September 4, 2012

Gap

Salam,selamat hari merdeka semua aku ucapkan
ternyata negara kita sudah 55 tahun bebas dari penjajah
syukur alhamdullilah.
ingin aku summarize kan :)
gap yang begitu panjang sempena hari kemerdekaan memberi aku ruang
untuk bercuti rehat dan pulang ke halaman
ada juga  yang menghabiskan tengok bunga api di dataran
itu terpulang.

aku meluangkan masa di rumah
walaupun bukan rumah sendiri memadai lah.agar terubat rindu ini.aduh!rindu nya family aku :'(
langkah kanan bila rumah mak sedara aku buat open house
favourite aku , bila join makan makan begini
kawan-kawan juga turut serta memeriahkan majlis.
tika itu tidak sempat untuk aku menjengah di blog cikai ini :D
idea yang datang tika itu sepi kala tidak menghiasi laman blog ini

started from MC we were arrived .about 7 p.m something then,perut memang berasa sangat lapau ketika itu
kesibukan pelayan melayan pelanggan,orang ramai berpusu-pusu di setiap kedai makan full!
yes obviously,memang ramai yang membimbit beg pulang ke kampung,kelihatan keluarga menghantar anak naik bus, pasangan kekasih yang membelek-belek barang dan pelbagai ragam sekeliling.
perkara biasa sebagai seorang perantau ingin menuntut ilmu di tempat orang .
perut belum di isi lalu singgah di kedai Nasi Ayam Bebola yang kelihatan lengggang tika itu.
menu order
lapar menunggu
 beg itu penghias gambar :)
.selesai makan with NOT.
alhamdullilah

Sampai sahaja di rumah mak teh aku.
masing-masing letih dan terus terbaring tidur hingga keesokan harinya 
kami memulakan aktiviti masak-memasak
untuk makan tengah hari
setiap orang menunjukkan skill haha
semua tak nak kalah
dan akhirnya aku akui :D
selesai sudah menu yang kami masak
walaupun mengambil tempoh yang agak lama 
tapi puas hati
sebab masing-masing bekerjasama , bertungkus lumus 
jadi terasa kelainan sikit
menu kami bersama :)
paling penting
ini adalah pengalaman yang mungkin tak akan berulang
Menu Utama
1k satay susah nak makan kalau balik Muadzam :D
Sekian,summary untuk gap tahun ini
Salam semua

6 comments:

Farhan Hasanah said...

wah bestnyaaa! asal tak amik gmbar acap? lululuzzzz ;p

.FH. said...

tak sempat acap semput.huhu.hujung tahun jom jalan melaka naik kereta :D

Farhan Hasanah said...

buat pasaaai. mcm la mak bg. hihi

.FH. said...

of course bagi hihihi

the fikirman said...

comey la gadis2 dok makn kat dapur tuh....


:D

.FH. said...

comel? oh thank you dari mereka :D