Sunday, September 16, 2012

Simple Trip 1 Day 1 Night

Salam
Hari semakin lama semakin tua
Begitu juga masa yang kita nantikan
Bosan jika hanya menunggu dan membiarkan
Aku pasti semua student 1Malaysia mesti cuti bersebab hari Isnin ini sempena Hari Malaysia.
Ada yang ke kampung(tp tidak bg aku) , melancong , bercamping ,hiking dan qada' tidur sepenuh hari :)
tetapi aku dan kawan-kawan last minit ,terus decide untuk sewa kereta ke Tangkak.
Memandangkan ramai penghuni-penghuni asrama yang balik :'(
but it's okay
Ist Destination : TANGKAK
shopping kain pasang :0
OTW ke Tangkak
antara yang dah terbeli
Selesai beli on the way ke Segamat sempat masuk ke sisir ini
2nd Destination : TAMAN HUTAN LAGENDA GUNUNG LEDANG
jalan ke sana 
tapi tak habis masuk pun just snap gambar je sebab jauh 
testing smile dalam kereta
3rd Destination : HUTAN LIPUR GUNUNG LEDANG
Yes!Yang best air terjun lama benau tak jumpa hee
Gerai Cenderahati
Last Destination sebelum balik ke hostel
SEGAMAT
testing smile dekat Dataran Segamat
teruja :)

Finally,terus gerak ke Muadzam 
Keluar pukul 10 pagi dan sampai hostel hampir 10 malam 
sangat simple dan puas hati
dan yang paling penting bajet tak lari
under hundreds
Alhamdullilah
Btw,have a nice holiday,dear :)

9 comments:

Yana_SaljuPuTIh_ said...

best trip :)

.FH. said...

Thanks sayang. haha simple but nice :D

Farhan Hasanah said...

Hurm jelesnya! :((

MyDoLce.aMyra said...

fuyoohh.. akak2 poli bercanda2..

.FH. said...

Fhasanah :Jangan nak jeles sangat.
Dolce :Haha maw taw la menghilangkan bosan ni.

syafiqakarim said...

awak pegi tak bawa kite pun.


me is merajuks

.FH. said...

syafiqakarim merajuk? ohh mahu ikut kah?haha jom jom !lain kali kite ajak taw :)

ஜ miss klanika ஜ said...

bagus ,pandai buat bajet . selalu lebih la dr seratus .

.FH. said...

miss klanika : first time nih bajet tak lebih.sengket punya pasal huhu