Tuesday, September 11, 2012

Rokol

Salam
lama juga aku ketinggalan .
since busy even tak adalah busy sangat sangat
actually aku just nak express tentang rokol
rata- rata kepada yang pernah atau biasa menetap di hostel hostel di IPT semestinya sudah tahu tentang ini
Rokol iaitu satu perjumpaan yang gempak lagi takut secara gimik.
Perjumpaan di mana semua pelajar-pelajar meluahkan ketidakpuashatian terhadap blok atau asrama masing-masing. Contoh macam paip bocor,sinki tersumbat,kekurangan tong sampah,mesin basuh yang rosak atau apa apa sahaja yang tidak selesa sepanjang berada di asrama.Dan yang paling takut dan lagi adventure apabila melibatkan kes-kes mak limah yang berkeliaran :D
Rokol ini juga selalunya di jadualkan atau di kendalikan oleh senior-senior .dan kepada junior-junior mesti panas dengan senior disebabkan kena toucher di atas kesalahan-kesalahan tertentu .wahahha dan boom! macam macam mimik ada! itu perkara biasa.sebab semua orang ada pendapat masing-masing.
Rokol ini sebenarnya bagus untuk kita berkongsi pendapat atau berkongsi cadangan untuk memperbaharui sesuatu untuk keselesaan bersama.jadi perjumpaan seperti ni adalah perlu.
Kadang-kadang rokol ni juga menyusahkan sebab ia diberitahu last-last minute dan ketika itu lah
ramai pelajar yang senior mahupun junior membebel blablablabla .
Check it out the situation!
GR tu dari groundfloor 

first time buat ni
sebab memikirkan test yang bakal di diami esok pagi-pagi
wish me luck!
Sekian, salam :D

13 comments:

Yana_SaljuPuTIh_ said...

best gilaaaa....hahahahahaa

the fikirman said...

aku x faham.
hahahaha
apa benda entri diatas nie.

seumur hidup aku.
membesaq kat madrasah jaa...

:D

.FH. said...

yana :rokol rushing rushing tu yang best

the fikirman : tak faham kat mana tu?
haha madrasah maybe xdak rokol kot.
dekat hostel selalu jugak la ada hihi.

Fel said...

Tak pernah rasa apa itu rokol. Serius. Eh.

ஜ miss klanika ஜ said...

benci rokol . ayat time hostel . ngacau je malam-malam salu buat .

Bitt (doubeIS) said...

oo baru tau maknanya..

salam kenal ;)

.FH. said...

Fel : xpernah rasa eh?haha ini mesti student tak buat hal kot.

Miss Klanika : tahu tak pe.memang menganggu !

Bitt : hye ,salam perkenalan jugak.haha rokol perkataan baru tu :D

MyDoLce.aMyra said...

junior must respect senior k.. :)

.FH. said...

mydolceamyra: haha okay senior :D

Farhan Hasanah said...

Pandai buat! Maju noh. Hahaha :D that's why I xnk duduk hostel. LOL

.FH. said...

Fhasanah : pandai ke?haha .hostel buat ap dekat ja erghhhhh.

Gadis Besi said...

test okay? Rokol tu singkatan bagi pape perkataan ke? Sorrylah. Baru form 5. heehe

.FH. said...

gadis besi : entah la tak pasti femes je perkataan tu kat hostel ni.hihi.
hantam saje lah :D