Thursday, July 19, 2012

i'm first

Salam dan selamat petang
Hari ini bermulalah satu penentuan dan penantian mungkin,
Khamis,kelas pertama aku duduki untuk semester tiga ini
Yea,act class started from Monday.but we have to postpone because of some activities that had be organized by polytechnic muadzam shah.
Gotong royong perdana,hari keusahawanan.forum perdana and etc.
All lecturer,students,staff were busy with the event .so ,all class officially cancel :)

ermm,bila first day class of course agak liat untuk aku prepare even hari hari aku cuba yakin kan diri
sedapkan hati,planning bermacam macam.konon azam baru.semua nak awal nak first .biasalah first day
try compare first day and last day.beriban boleh list haha
Okay .akanku terus mencuba untuk memperbaiki kelemahan diri.

ala ,macam first day masuk sekolah macam- macam azam
tak maw tangguh homework
datang awal
dengar cakap
homework pun nak siap on time
ponteng of course tidak ada dalam list
tepati masa and everything yang related dengan " budak sekolah " life
bila dah sampai ke hari itu.semuanya tak jadik macam yang telah di "plan"
dah target itu ini .at last no good news .wth?
yolah orang kata kita hanya merancang Allah yang menentukan
tetapi itu bagi orang yang belum berusaha ,sedangkan dia boleh*sigh
dejavu*dah lali macam ini
fullstop.
Sekarang dah lain bukan lagi budak sekolah.sekarang pelajar/siswa/siswi wahh terasa matured*
maybe kadang-kadang terasa macam budak sekolah.tetapi perlu kuatkan diri
mungkin itu satu perasaan yang meghantui kotak fikiran ini .membuatkan satu badan jadi "down"
perlu ubah cara dan gaya pemikiran supaya lebih matang untuk berfikir dalam apa jua hal sekali pun
buang semua yang macam budak sekolah .Insyaallah.

Apapun diri sendiri yang perlu select,tentukan dan asingkan yang mana " iya " dan " tidak "
which one is better
which one is needed
which one is really really important to
you or others?
think wisely :D
For me,i will select me and my future life
Forget all problem.choose one problem solving even*it is the hardest part to settle*
You have to find the way
then headed to one dream :)
Insyaallah.
imaginasi di fantasi atau reality
which one?
that's all
till then,
off to walk around 
btw
Ramadhan is coming ;)

2 comments:

ஜ miss klanika ஜ said...

bila masuk new sem macam2 je azam baru kan .
neway salam ramadan ~:)

.FH. said...

haha taw xpe.semua nya baru kononnya la haha.selamat berpuasa :)
bagi penuh yerr.hehe