Monday, July 23, 2012

Problems

Salam dan selamat pagi,maybe :)
nak jadi diri sendiri nak jadi diri sendiri hurmmm
berubahlah.move forward baby

Ya.mungkin perubahan yang kita ingin kan tak akan dapat kita capai secepat mungkin
kadang rasa ahhh susahnya,ahh biarlah,ahh penat kalau macam ni
point dekat sini jadilah diri sendiri yang terima hakikat kelemahan,kekurangan diri
ikhlas dengan diri sendiri,perbaiki kelemahan itu dengan seikhlas hati
bukanlah di atas paksaan,tekanan atau bebanan manusia sekeliling
jika tergerak hati itu.lakukan dengan seikhlas hati.then we can get a best result
if not.you are not in a "new mode" or "new person"

memang susah untuk seseorang itu berubah.tak mungkin dapat berubah on time
at least we need a time to make a new wish,hope.and we try to do it.
memang banyak halangan sebab itu benda baik .syaitan sangat membenci
let's say
manusia sering dihantui oleh masalah masalah yang kadang kadang seseorang itu akan rasa down
dan sehingga satu tahap dia akan stop then buat benda yang merugikan diri sendiri*think it*
at the end dia tersedar dan menyalahkan diri sendiri.kalau tak,masalah datang tanpa henti
it will be harder
it's a fact friends.
please open your heart
so ,di situ kelemahan kita .sering kita buat tetapi jarang kita baiki.
dan susah untuk baiki.bukan disebabkan orang sekeliling tetapi diri sendiri
sedih.sayu.pilu
remaja bermasalah dipandang enteng
kenapa?
boleh jadi cara ,perlakuan dan personaliti
remaja yang kurang kasih sayang lebih cenderung untuk bersosial
kenapa?
yes mereka perlukan perhatian
bersosial bukan sekadar hiburan tetapi untuk ketenangan mereka
kenapa?
mereka inginkan kebahagiaan
adakah kebahagian bersosial = kasih sayang ibu bapa?
for them yes sebab mereka masih mencari kasih sayang
mereka melalak,menangis,menagih dalam kesedihan
kerana ingin merasakan kebahagiaan bersama keluarga
jadi ,kawan-kawan adalah semangat untuk mereka teruskan kehidupan
tidak kira lah baik atau buruk kawan itu
yang pasti kawan itu dapat memberi sepenuh perhatian untuk mereka
at least kawan ambil peduli.tanya khabar tentang mereka
dan mereka akan rasa "ohh still ada manusia yang ingat aku .how lucky i am today :D" but for me :'(
orang cakap "good friends are hard to find,harder to leave and impossible to forget"
masalah.masalah.masalah.
semua manusia tak akan lari dari masalah
yang membezakan adalah samada masalah seseorang itu
berat atau ringan.
sikit atau banyak
susah atau senang.
dan yang terakhir cara manusia itu sendiri solve problem itu.tidak ada masalah yang tak boleh selesai selagi seseorang itu berusaha.

kadang-kadang kita sendiri yang mencari masalah sedangkan kita boleh mengelak dari masalah itu.
akibatnya diri sendiri yang terpaksa tanggung.
ikhlas yakin usaha tawakal sabar
Insyaallah semua masalah boleh selesai
cuma cepat atau lambat 
till then 
Good night,lovelies

3 comments:

ஜ miss klanika ஜ said...

takdop manusia di donia ni yg bley lari dr masalah. bergntung kpda individu bagaimana cara nak atasinya.

ஜ miss klanika ஜ said...

takdop manusia di donia ni yg bley lari dr masalah. bergntung kpda individu bagaimana cara nak atasinya.

.FH. said...

ya.cari cara untuk seleasaikan masalah.kadang-2 terlalu berat untuk tanggung seorang diri.dan takut untuk membuka langkah mengatasi:)