Sunday, July 22, 2012

Happy Fasting

Yah salam ukhwah dan salam ramadhan
Dalam setengah jam lagi sama-samal lah kita berbuka puasa ahak ahak
sabar sabar.ades

Rezeki rezeki .boleh balik rumah even sekejap .sangat teruja.
Balik rumah tanpa dirancang disebabkan emergency case
Btw boleh la aku take time dengan family kat rumah.fuhhh best !

First day berpuasa.dalam bus rushing balik rumah .
sampai rumah  pulak malam
letih berada dalam bas hampir 8-9 jam kot.sangat bosan
hanya boleh tidur termenung tidur .dan part paling susah menahan kesakitan .adehh.
apa boleh buat .kalau time tu Dia nak bagi tak boleh nak tolak
so,tahan je lah.
okay lupakan :)
dan *excited* hari ni hari kedua berpuasa di rumah
bukan senang seyh nak balik rumah
perlu banyak bersabar kot
Sekarang kat rumah dengan adik adik semua,tunggu waktu  berbuka
baru balik dari Bazar Ramadhan *bukan senang nak ke bazar lepas nih*
banyak betul pembaziran yang aku buat
orang jangan cakap,sesak yang amat
makanan perhh hampir semua gerai aku cakap sedap
 " sedap la ni ,sedap la cendol ni,nampak macam sedap nasi kerabu,laksam tu
sedap jugak murtabak ni,bihun sup pun sedap ermm ayam bakar madu pun urmmmmm nyam-2 "
mencabar keimanan betul !!
haishhh rambang mata banyak sangat makanan yang mengiurkan huh!


Duit habis dekat  lima belas ringgit .hiiihii
tapi bukan selalu nak berbuka kat rumah.peace. :D

ikan bakar,kerabu perut  home made ,pucuk paku masak lemak,murtabak,cucur udang,cucur jagung,putu buluh.air kelapa ,air tembikai dan ada lagi for breaking a fast.biasa la family ramai .
so banyak la juadah berbuka .confirm kenyang tak ingat HAHA
Kalau balik rumah,jangan harap la nak tahan nafsu,mak abah masak mengugat keimanan
Today berbuka with my family.Heaven!
at last i wish Selamat Berbuka Puasa to all my friends  :)
Alhamdullilah i love being at home
*esok baru jumpa doktor sebab hari ini ahad semua cuti*
pray for me getting well soon

2 comments:

Farhan Hasanah said...

Done read it. yeahh! Selamat berbuka puasa! :DD

.FH. said...

thanks sayang.vuncit perut i seyh.mak abah masak sedap sangat :)